Chokladsnittar

 
 
 
Idag knåpade jag ihop supergoda chokladsnittar, recept signerat Roy Fares. Jag har nog aldrig ätit sådana (?) men jag älskar småkakor (mormors jitterbuggare är favoriter från barndomen) och jag älskar choklad så dessa fick det bli. Jag har som vanligt halverat receptet med de blev väldigt goda ändå! :-)
 
Chokladsnittar
Ca 15 st
 
105 g rumsvarmt smör
75 g florsocker
120 g vetemjöl
10 g kakao (1/4 dl)
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/4 msk vaniljsocker
 
1 uppvispat ägg
pärlsocker
 
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två och rulla ut dem till plåtlånga längder på mjölad arbetsyta. Lägg längderna på en bakplåtsklädd plåt och platta till dem ordentligt. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 
Låt längderna svalna något (de ska fortfarande vara mjuka, jag lät mina svalna i ca 5-10 minuter) innan du skär dem med diagonala snitt och låt sedan svalna helt. Förvara torrt. 
Choklad, Kakor | |
Upp