Key Lime Pie

 
 
För några år sedan var jag på ett halloweenparty hos en kompis och till efterrätt serverade hon en Key Lime Pie. Jag blev helt förtrollad, den var så god! Jag fick namnet på pajen men glömde snart bort det...
 
Men! Tillslut kom jag över namnet på pajen igen och har velat baka den sedan dess. Och ja, bätte sent än aldrig ställde jag mig och bakade denna goding. Superenkelt och magiskt gott. Avnjut med lite lättvispad grädde och färska bär, perfekt året runt vid alla tillställningar!
 
KEY LIME PIE
1 stor paj (ca 12 bitar)
 
Botten:
100 g smör
12 st digestivekex
 
Fyllning:
5 st äggulor
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 dl pressad limesaft + limeskal
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret i en kastrull. Smula sönder digestivekexen. Antingen använder du en mixer eller så kan du lägga kexen i en plastpåse och slå sönder dem med en kavel.
Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck ut blandningen i en pajform (ca 24 cm), gärna med en löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i ugnen i 6-8 minuter.
 
Vispa ihop äggulorna i en bunke och blanda sedan i kondenserad mjölk och limesaft samt riv i limeskalet. Låt stå en liten stund, sila sedan blandningen och fyll pajskalet. Grädda i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan svalna i kylen i ungefär 3 timmar. 
Servera med lättvispad grädde och färska bär. 
 
Tips. Pajen går att frysa in, låt då tina i rumstemperatur i ca 20 minuter innan servering.
 
Citrus | |
Upp