Fyllda munkmuffins




Idag, likt varje dag, var jag sugen på någonting sött & gott. Och vad passar bättre än muffins egentligen? Det går otroligt snabbt att göra och de går att variera i oändlighet! Jag har då och då sett någonting så fiffigt som munkmuffins- perfekt för oss som varken orkar sätta en vetedeg eller som drar sig från att fritera för att få till riktiga munkar.
Jag fyllde mina med två olika fyllningar, hälften med hallonsylt och hälften med äppelmos. Men jag måste säga att de med hallonsylt tog hem priset. Testa dessa underbart goda muffins om sötsuget slår till snabbt, bara att röra ihop och grädda! Jag har ändrat en aning i mitt recept men originalreceptet hittar ni hos Sweet and Simple.
Munkmuffins:
12 st minimuffins
106 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver (3 g)
en halv nypa salt
1/2 tsk kanel
75 g smält smör
75 g socker
1/2 ägg
0.95 dl mjölk
Kanelsocker:
25 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 tsk kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 10 grader mindre).
Ta fram en bunke och tillsätt alla torra ingredienser (vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, socker)
Ta fram en annan bunke och tillsätt alla blöta ingredienser. (smör, ägg, mjölk). Blanda ihop.
Placera ut muffinsformar i en muffinplåt. Fyll med smet till 1/4 av muffinformen. Klicka i lite sylt och fyll sedan på med mer smet, 3/4 av formen.
Baka 18-22 minuter.
Låt svalna.
Smält smör och pensla på bullarna.
Blanda socker och kanel och doppa bullarna i sockret.