Smulpaj med hallon och vit choklad

 
 
 
 
Smulpaj måste vara det mest tacksamma bakverket som finns. Man kan variera den i oändlighet, räcker till många och är lätt att göra även för den mest oerfarne i köket. Jag älskar en klassisk äppelpaj med råkräm men denna gång fick det bli med mitt favoritbär- hallon! Den vita chokladen satte pricken över i:t.
 
Smulpaj med hallon och vit choklad
1 pajform (ca 23 cm)
 
Fyllning:
300 g frysta hallon
1-2 msk potatismjöl
2 msk florsocker
1/2 tsk malen kardemumma
100 g hackad vit choklad
 
Smulpaj:
75 g kallt smör
0,75 g strösocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 nypa salt
 
Blanda hallon, florsocker (smaka på hallonen och variera mängden florsocker beroende på hur syrliga hallonen är) och potatismjöl i en bunke och häll sedan i botten av pajformen. Strö över kardemumman och den hackade chokladen.
 
Tärna det kalla smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna till smulor. Strö över hallonen och grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen har fått färg. Servera med vaniljglass eller råkräm.
Bär, Desserter, Pajer | |
Upp