Chocolate chip cookie kladdkaka

 
 
Otroligt synd att kvalitén på bilderna försvinner markant på blogg.se...
 
Long time, no see... Jag har haft mycket i huvudet de senaste veckorna ang. plugg, jobb och livet i allmänhet men nu planerar jag att uppdatera lika mycket igen, om inte mer? Jag har dock bakat (även om det kanske inte verkat som det) men det har blivit platt fall. Tog på mig ansvaret att göra en tårta till påskmiddagen men det skulle jag banne mig inte ha gjort. Såg ut som en tårtmassaker och efter många frustrerande timmar i köket att försöka rädda skapelsen fick jag väl ihop någonting som i alla fall liknade en tårta. Men jag skämdes över att familjen ens behövde smaka på eländet, haha.
 
Och i måndags gjorde jag Napoleonbakelser på beställning av pappa men lika där- en smördegsmassaker. Jag gjorde förvisso egen smördeg men då den blev undergräddad blev det inte bra. Alltså- en del missöden bland bakbunkarna på senaste tiden som (självfallet) fått en att tappa tron och hoppet om sig själv. Men jag ger inte upp. Jag har efter dessa incidenter insett vad jag är bra på och det är det jag tänker hålla mig till hädanefter. Som denna Chocolate chip cookie cake, till exempel!
 
Receptet är Linda Lomelinos Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna som jag ändrat lite i.
 
Chocolate Chip Cookie Kladdkaka
1 pajform (ca 23 cm)
 
110 g smör
110 g strösocker
110 g farinströsocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
75 g hackad mjölkchoklad (eller chokladknappar)
75 g hackad mörk choklad (jag använde med apelsinsmak) (eller chokladknappar)
 
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt allt socker, rör om ordentligt och låt sedan svalna något. Rör sedan i ägg och vanilj.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och blanda sedan med smörblandningen. Rör till sist i chokladen. Häll smeten i en pajform och grädda i 15-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag hade min i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med vaniljglass.
 
 
Choklad, Desserter, Mjuka kakor | |
Upp